Naujienos

Japoninių laurenių

Botaninis pavadinimas: Litsea cubeba

Augalo dalis: Vaisiai

Gavimo būdas: Distiliacija vandens garais


Japoninio laurenio (May Chang) natūralios augimvietės – Pietryčių Azija, Kinija. Laurenio vaisiai, primenantys pipirus, nuo seno naudojami kinų medicinoje. Japoninių laurenių eterinis aliejus išgaunamas šių  vaisių distiliacija vandens garais. Šio eterinio aliejaus aromatas  gaivus, šviežias,  citrinų su citrinžolių nata.  Jis turi tonizuojančių, bakterocidinių savybių. Rekomenduojama naudoti nedidelėmis dozėmis, tinka maišyti citrusiniais, levandų, kvapiųjų kanangų, pelargonijų eteriniais aliejais. Naudojamas odos priežiūros priemonėse.  Puikus patalpų oro gaivinimui – veikia kaip antiseptikas ir naikina nemalonius kvapus (ypač maišant su citrusiniais).

Augalas buvo puikiai žinomas ir šimtus metų plačiai naudotas tradicinėje kinų medicinoje kaip priemonė nuo galvos, raumenų ir nugaros skausmų, peršalimo, virškinimo, menstruacijų ir širdies ritmo sutrikimų. Aromaterapijos specialistai šį aliejų rekomenduoja esant nervinei įtampai, depresijai, nuovargiui, dirglumui. Japoninių laurenių eterinis aliejus naudojama kaip natūrali vabzdžius atbaidanti priemonė. Šis aliejus, kaip ir citrusiniai,  pasižymi fototoksiniu efektu – jų negalima naudoti tiesiog ant odos (vonios, masažai) prieš išeinant į saulės šviesą.

Informacija pateikiama pažintiniais tikslais.





Naudojant eterinį aliejų kaip priedą prie bazinio aliejaus masažo mišinyje, gali pasireikšti jautrumas ar alerginės reakcijos. Remiantis Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr.1223/2009 2009m. dėl kosmetikos gaminių nuostatomis, nurodomi galimi alergenai. Jų sąrašą rasite čia.