Eteriniai aliejai

Cinamono žievės

Botaninis pavadinimas: Cinnamomum zeylanicum

Augalo dalis: Augalo žievė

Gavimo būdas: Distiliavimas vandens garais


Cinamono žievė jau tūkstantmečius vertinama žmonijos kaip puikus prieskonis. Eterinis aliejus gautas distiliacija vandens garais iš cinamono medžių žievės, tiek savo sudėtimi, tiek kvapu skiriasi nuo cinamono lapų aliejaus. Be to, yra žymiai brangesnis ir labiau vertinamas. Jis yra stiprus antiseptikas. Tai tipiškas šildomasis aliejus, bet dėl aštrumo ir galimo dirginančio poveikio reikia naudoti labia atsargiai, netepti tiesiai ant odos. Naudojant mišiniuose masažams stipriai atskiesti. Šis aliejus skatina kraujotaką, rekomenduojamas esant peršalimams, sąnarių ir raumenų skausmams.

 Jei šio aliejaus kvapas jums malonus, tai patalpų aromatizavimui galite naudoti be apribojimų.





Naudojant eterinį aliejų kaip priedą prie bazinio aliejaus masažo mišinyje, gali pasireikšti jautrumas ar alerginės reakcijos. Remiantis Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr.1223/2009 2009m. dėl kosmetikos gaminių nuostatomis, nurodomi galimi alergenai. Jų sąrašą rasite čia.