Rožių linija

Rožių

Botaninis pavadinimas: Rosa damascena

Augalo dalis: Augalo žiedlapiai

Gavimo būdas: Distiliavimas vandens garais

Kilmės šalis: Turkija


Rožių (Rosa damascena) eterinio aliejaus kilmės šalis – Turkija. Tai vienas vertingiausių ir brangiausių pasaulyje gaunamų ir naudojamų aliejų. Šis eterinis aliejus gaunamas apdorojant šviežių rožių lapelius įkaitintais vandens garais. Vienam lašui tokio aliejaus gauti reikia apie 30 rožių žiedų. Rožių aliejus vertinamas tiek liaudies, tiek oficialiosios medicinos atstovų, kosmetikos, parfumerijos ir aromaterapijos specialistų. Rožių eterinį aliejų sudaro apie 300 komponentų, kurių visuma ir apsprendžia puikų aromatą bei vertingas savybes. Tai stiprus antiseptikas, afrodiziakas. Aromaterapijos specialistai jį rekomenduoja naudoti esant nerviniam išsekimui, depresijai, galvos skausmams, menopauzės metu. Meditacijai – kaip raminantis, teigiamai veikiantis nervų sistemą ir širdį. Kosmetikoj galima naudoti visiems odos tipams, o ypač rekomenduojamas esant sausai ir jautriai odai.

Lašas šio šilto, gaivaus, gilaus rožių aromato aliejaus gina šalin liūdesį, neigiamas emocijas ir, kaip rožės žiedas džiugina mūsų akis, taip ir jos aromatas daro pasaulį tiesiog gražesnį!





Naudojant eterinį aliejų kaip priedą prie bazinio aliejaus masažo mišinyje, gali pasireikšti jautrumas ar alerginės reakcijos. Remiantis Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr.1223/2009 2009m. dėl kosmetikos gaminių nuostatomis, nurodomi galimi alergenai. Jų sąrašą rasite čia.