Eteriniai aliejai

Eukaliptų

Botaninis pavadinimas: Eucalyptus

Augalo dalis: Augalo lapai


    Eukaliptų medžių, augančių tropikų ir subtropikų miškuose, žinoma keli šimtai rūšių. Dabar šie medžiai auginami beveik visuose kontinentuose. Eteriniai aliejai, gaunami iš įvairių rūšių eukaliptų lapų, skiriasi savo savybėmis ir panaudojimu. Eucalyptus Globulus eterinis aliejus, turtingas veikliąja medžiaga cineolu, plačiai naudojamas medicinoje ir maisto pramonėje. Aromatas - gaivus, medienos su kamparo priemaiša. Poveikis: pasižymi antivirusinėmis, antimikrobinėmis savybėmis. Stiprus antiseptikas, naudojamas inhaliacijoms, vonioms, kojų vonelėms bei patalpų oro gryninimui. Rekomenduojamas, esant respiratorinės sistemos susirgimams bei peršalimams.





Naudojant eterinį aliejų kaip priedą prie bazinio aliejaus masažo mišinyje, gali pasireikšti jautrumas ar alerginės reakcijos. Remiantis Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr.1223/2009 2009m. dėl kosmetikos gaminių nuostatomis, nurodomi galimi alergenai. Jų sąrašą rasite čia.