Baziniai aliejai

Vynuogių kauliukų

Botaninis pavadinimas: Vitis vinifera

Gavimo būdas: Šaltas presavimas


Unikalus aliejus naudojamas odos drėgmei išsaugoti ir rekomenduojamas bet kokio tipo odai. Apie 88 % sudėties sudaro nesočiosios riebiosios rūgštys, tarp jų 68 % linolino rūgštis. Jos gerai įsigeria į odos ląsteles ir  išlaiko drėgmę, neleisdamos susidaryti raukšlėms. Turi stiprų antioksidacinį poveikį. Teigiamai veikia nugairintą, saulės išdžiovintą ir sugrubusią odą, ypač naudingas kaklo ir vokų odai. Gali būti naudojamas grynas arba kaip kosmetinių gaminių priedas. Galima naudoti makiažui nuo veido odos valyti, masažui.

 Geriausia tepti ant drėgnos odos - tada aliejus susigeria geriausiai! 





Naudojant eterinį aliejų kaip priedą prie bazinio aliejaus masažo mišinyje, gali pasireikšti jautrumas ar alerginės reakcijos. Remiantis Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr.1223/2009 2009m. dėl kosmetikos gaminių nuostatomis, nurodomi galimi alergenai. Jų sąrašą rasite čia.