Eteriniai aliejai

Bazilikų

Botaninis pavadinimas: Ocimum basilicum

Augalo dalis: Lapai ir žiedynai

Gavimo būdas: Distiliacija vandens garais.

Kilmės šalis: Egiptas


BAZILIKŲ (angl. sweet basil) eterinis aliejus gaunamas iš Ocimum basilicum žydinčių augalų lapų ir žiedynų distiliacija vandens garais. Ocimum basilicum, arba kilnusis bazilikas yra populiariausias iš plačios bazilikų šeimos tiek kaip prieskonis, tiek kosmetikoje ir parfumerijoje bei aromaterapijoje. Šio linalolo tipo, šilto, sodraus žolių aromato aliejaus kilmės šalis - Egiptas. Kaip ir dauguma eterinių aliejų pasižymi antiseptinėmis savybėmis. Specialistai teigia, jog bazilikų aliejus padeda sukoncentruoti dėmesį, suteikia aiškumą mintims ir naudojamas nuovargiui, blogai savijautai mažinti. Naudojant masažams suteikia šildantį, odą tonizuojantį efektą.
Tinka maišyti su pelargonijų, neroli, citrusiniais, levandų, pipirų, imbierų eteriniais aliejais.
Dėmesio - tai stipraus poveikio aliejus, specialistai pataria atsargiai naudoti nėščioms.





Naudojant eterinį aliejų kaip priedą prie bazinio aliejaus masažo mišinyje, gali pasireikšti jautrumas ar alerginės reakcijos. Remiantis Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr.1223/2009 2009m. dėl kosmetikos gaminių nuostatomis, nurodomi galimi alergenai. Jų sąrašą rasite čia.