Eteriniai aliejai

Imbierinių (martinio) citrinžolių

Botaninis pavadinimas: Cymbopogon Martini

Kilmės šalis: Indija


Martinio citrinžolių aliejus, gaunamas iš Indijoje augančių tropinių žolių (Cymbopogon Martini), skleidžia malonų rožių ir šviežios žolės aromatą. Tai stiprus antiseptikas, pasižymintis bendru tonizuojančiu poveikiu. Aromaterapijos specialistai šį aliejų rekomenduoja esant nervinei įtampai, depresijai, kaip puikią odos priežiūros ir masažo priemonę. Manoma, kad jis padeda susikoncentruoti. Tai puiki odos priežiūros ir masažo priemonė (sumaišius su augaliniais kosmetiniais aliejais). Taip pat rekomenduojamas kaip patalpų oro gaiviklis.

 





Naudojant eterinį aliejų kaip priedą prie bazinio aliejaus masažo mišinyje, gali pasireikšti jautrumas ar alerginės reakcijos. Remiantis Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr.1223/2009 2009m. dėl kosmetikos gaminių nuostatomis, nurodomi galimi alergenai. Jų sąrašą rasite čia.