Eteriniai aliejai

Žaliųjų citrinų (laimų)

Botaninis pavadinimas: Citrus Aurantifolia Swingle

Augalo dalis: Vaisiaus žievelė

Gavimo būdas: Šaltas presavimas; Distiliavimas vandens garais


Žaliųjų citrinų aliejus gaunamas šalto spaudimo ir distiliacijos vandens garais būdu  iš žaliųjų citrinų (Citrus aurantifolia Swingle, Citrus limetta Risso) vaisių žievelių. Vienu ar kitu būdu gauti aliejai šiek tiek skiriasi savo savybėmis ir sudėtimi. Šis aliejus savo savybėmis labai panašus į citrinų. Žaliųjų citrinų šalto spaudimo aliejus yra tamsiai žalios spalvos ir subtilaus, įdomaus aromato, šiek tiek primenančio bergamočių ir citrinų. Jis pasižymi bakterocidinėmis savybėmis, stiprina organizmo atsparumą peršalimams, padeda įveikti gripą, galvos skausmus. Rekomenduojamas, esant depresijoms. Geras orui gryninti ir pakiliai nuotaikai sukurti.





Naudojant eterinį aliejų kaip priedą prie bazinio aliejaus masažo mišinyje, gali pasireikšti jautrumas ar alerginės reakcijos. Remiantis Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr.1223/2009 2009m. dėl kosmetikos gaminių nuostatomis, nurodomi galimi alergenai. Jų sąrašą rasite čia.