Baziniai aliejai

Sezamų

Botaninis pavadinimas: Sesamum indicum L.

Augalo dalis: Sėklos


Šis kosmetinis augalinis aliejus gaunamas iš sezamų sėklų. Jo sudėtyje be vitaminų ir mineralinių medžiagų yra sezamolio, turinčio antioksidacinių ir ultravioletinius spindulius sugeriančių savybių. Puikiai įsiskverbia į odą, drėkina, maitina ir saugo ją nuo aplinkos poveikio.
Naudojamas sausos, raukšlėtos arba šerpetojančios odos priežiūrai. Aliejaus sudėtyje yra vitaminų, aštuonios svarbiausios amino rūgštys, įskaitant leucitiną ir miotiną, kalcio, magnio, fosforo. Šis aliejaus sulėtina odos ląstelių senėjimo procesus. Dėl savo gerai subalansuotos sudėties, kurioje yra neprisotintų riebiųjų rūgščių, aliejus aktyviai dalyvauja lipidų apykaitoje ir neleidžia ląstelėms kaupti riebalų arba padeda išskirti sukauptus riebalus. Efektyvi priemonė nuo laisvųjų radikalų. Naudojamas odos galvos masažui ir plaukų stiprinimui. Savo tekstūra panašus į vynuogių kauliukų aliejų.

Geriausia tepti ant drėgnos odos - tada aliejus susigeria geriausiai!

Galima rinktis rafinuotą arba nerafinuotą šaltojo spaudimo aliejų.





Naudojant eterinį aliejų kaip priedą prie bazinio aliejaus masažo mišinyje, gali pasireikšti jautrumas ar alerginės reakcijos. Remiantis Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr.1223/2009 2009m. dėl kosmetikos gaminių nuostatomis, nurodomi galimi alergenai. Jų sąrašą rasite čia.