Baziniai aliejai

Kokosų

Botaninis pavadinimas: Cocos nucifera

Augalo dalis: Riešutai

Gavimo būdas: Šaltas spaudimas

Kilmės šalis: Filipinai, Indonezija, Indija


Šis turtingos sudėties natūralus augalinis aliejus gaunamas mechaninio spaudimo būdu iš kokoso riešutų, kuriuose aliejaus yra iki 60%. Didžiausios kokosų palmių plantacijos plyti Filipinuose, Indonezijoje, Indijoje. Tuose kraštuose nuo senų laikų kokosų aliejus buvo naudojamas kasdien tepti kūnui ir plaukams, taip apsisaugant nuo saulės, sūraus vandens ir vėjo.
Nerafinuotas, ekologiškas šalto spaudimo kokosų aliejus yra baltos spalvos ir malonaus šviežio kokosų aromato. Tik natūraliame, chemiškai neapdorotame aliejuje išlieka natūralios vertingosios biologiškai aktyvios medžiagos. Jis yra kietas, minkštėjantis 20-28 laipsnių temperatūroje. Ant odos kokosų aliejus išsilydo kaip šviežias tirpstantis sniegas, tiktai šiltas ir kvapus!
Tai vienas universaliausių augalinių aliejų, plačiai naudojamas maisto pramonėje, farmacijoje. Ir ypač kosmetikoje - tinka įvairiems odos tipams, įvairiam amžiui, tiek odai, tiek plaukams.
Kokosų aliejus stipriai drėkina odą, minkština, lygina ją bei apsaugo nuo kenksmingo aplinkos poveikio. Specialistai kokosų aliejų rekomenduoja tiek odos apsaugai nuo UV spindulių poveikio, tiek naudoti po saulės vonių kaip drėkinančią, maitinančią priemonę. Kokosų aliejus pasižymi ilgalaikiu poveikiu, skatina odos atsinaujinimo procesus, oda darosi lygesnė ir sveikesnė. Šis aliejus gali būti naudojamas ir ypač jautrios odos priežiūrai. Kokosų aliejus rekomenduojamas ir plaukų priežiūrai kaip drėkinanti, suteikianti sveiką blizgesį, maitinanti ir sauganti nuo aplinkos poveikio priemonė.

Visi augaliniai aliejai geriausiai susigeria į drėgną odą!





Naudojant eterinį aliejų kaip priedą prie bazinio aliejaus masažo mišinyje, gali pasireikšti jautrumas ar alerginės reakcijos. Remiantis Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr.1223/2009 2009m. dėl kosmetikos gaminių nuostatomis, nurodomi galimi alergenai. Jų sąrašą rasite čia.