Baziniai aliejai

Arganų aliejus

Botaninis pavadinimas: Argania spinosa

Augalo dalis: Sėklos

Gavimo būdas: Mechaninis spaudimas

Kilmės šalis: Marokas



Arganų aliejus, dar vadinamas žaliuoju Maroko auksu, gaunamas mechaninio spaudimo būdu iš arganų medžių vaisių sėklų. Arganų medžiai yra vieni seniausių pasaulio medžių, kurių augimvietės išlikusios tik Maroke ir saugomos UNESCO.
Tai vienas brangiausių ir rečiausių pasaulyje aliejų. Pasižymi savitu egzotišku aromatu. Nuo senovės vietiniai gyventojai berberai jį naudojo ne tik maistui, bet ir odos, nagų, plaukų priežiūrai. Arganų aliejus vertinamas ne tik gurmanų. Kuo vertingas arganų aliejus? Jame yra išskirtinai daug polinesočiųjų riebalinių rūgščių, gerai
prasiskverbiančių į giluminius odos sluoksnius, ir antioksidantų, padedančių apsaugoti odą nuo senė

arganu

jimo. Dėl savo išskirtinės sudėties ir savybių arganų aliejus yra puiki priemonė tiek odos, tiek plaukų bei nagų priežiūrai. Šis aliejus drėkina, maitina, minkština odą, saugo nuo aplinkos poveikio ir padeda atkurti odos apsauginį sluoksnį. Naudojamas grynas arba kaip priedas į įvairias odos ir plaukų priežiūros priemones (kremus, mišinius masažams, šampūnus, kaukes, balzamus ir pan.). Kaip ypač švelni priemonė rekomenduojamas paakių odai, nagams, kaip pagalbinė priemonė nuo randų susidarymo ir strijų. Geras saulės ir vėjo paveiktos odos priežiūrai.

Arganų aliejus pasižymi natūraliu egzotišku aromatu, primenančiu karštą dykumos alsavimą.

 





Naudojant eterinį aliejų kaip priedą prie bazinio aliejaus masažo mišinyje, gali pasireikšti jautrumas ar alerginės reakcijos. Remiantis Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr.1223/2009 2009m. dėl kosmetikos gaminių nuostatomis, nurodomi galimi alergenai. Jų sąrašą rasite čia.