Eteriniai aliejai

Šlamučių

Botaninis pavadinimas: Helichrysum italicum

Augalo dalis: Žiedynai

Gavimo būdas: Distiliacija vandens garais


Iš gausios Helichrysum šeimos kosmetikai ir gydomiesiems tikslams plačiai naudojama Helichrysum italicum šlamučių atmaina. Eterinis aliejus gaunamas iš šio augalo geltonų žiedynų distiliacija vandens garais. Aliejus gelsvas, saldoko aromato. Šlamutis nuo seno vadinamas jaunystės simboliu – žiedynai išlaiko savo formą ir spalvą net sudžiovinti. Sako, kad šis aliejus turi išskirtinių odą jauninančių savybių, aktyvina kolageno gamybą bei odos mikrocirkuliaciją. Aromaterapijos specialistai rekomenduoja šlamučių aliejų naudoti peršalus, taip pat  jautrios odos priežiūrai, masažams, vonioms. Aišku, puikus ir oro gaivinimui, tinka maišyti su kitais aliejais, ypač citrusiniais. Šlamučių eterinis aliejus brangokas, todėl siūlome 5 ir 10%  tirpalus baziniame (simondsijų) aliejuje.





Naudojant eterinį aliejų kaip priedą prie bazinio aliejaus masažo mišinyje, gali pasireikšti jautrumas ar alerginės reakcijos. Remiantis Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr.1223/2009 2009m. dėl kosmetikos gaminių nuostatomis, nurodomi galimi alergenai. Jų sąrašą rasite čia.