Eteriniai aliejai

Bergamočių

Botaninis pavadinimas: Citrus Bergamia Risso

Augalo dalis: Vaisiaus žievelė

Gavimo būdas: Šaltas presavimas

Kilmės šalis: Italija


    Bergamočių (Citrus bergamia Risso) medžiai, dabartiniu metu auginami Pietų Italijoje, siekia iki 5 metrų aukščio. Jie yra labai lepūs, todėl minėtas regionas yra stambiausia šių vertinamų augalų augimvietė. Bergamočių eterinis aliejus gaunamas iš šių medžių vaisių žievelių šalto spaudimo būdu. Beje, patys bergamočių vaisiai yra nevalgomi.

    Šis eterinis aliejus savo sudėtimi ir savybėmis skiriasi nuo kitų citrusinių aliejų. Yra žymiai brangesnis, labiau vertinamas kvepalų gamintojų ir aromaterapijos specialistų. Bergamočių aliejus pasižymi puikiu gaiviu aromatu. Poveikis: jis geras antiseptikas, antidepresantas. Patariama naudoti oro gryninimui ir preparatuose žaizdų bei odos uždegimų gydymui. Kvapų terapijos specialistai jį rekomenduoja esant peršalimams ir medžiagų apykaitos sutrikimams. Sako, kad padeda norintiems mesti rūkyti.





Naudojant eterinį aliejų kaip priedą prie bazinio aliejaus masažo mišinyje, gali pasireikšti jautrumas ar alerginės reakcijos. Remiantis Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr.1223/2009 2009m. dėl kosmetikos gaminių nuostatomis, nurodomi galimi alergenai. Jų sąrašą rasite čia.