Baziniai aliejai

Mangų aliejus

Botaninis pavadinimas: Mangifera indica

Augalo dalis: branduoliai

Gavimo būdas: spaudimas


Kraštuose, kur auga mangai, nuo senų laikų mangų branduolių aliejus buvo naudojamas odos ir plaukų priežiūrai. Mangų aliejus yra pusiau kietas, tačiau, užteptas ant odos, iškart suskystėja. Aukštesnėje nei 23 °C temperatūroje jis tampa skystas. Mangų aliejus, išspaustas iš šviežių mangų vaisių branduolių, yra rūpestingai rafinuojamas tam, kad atitiktų griežtus reikalavimus, keliamus farmacinės paskirties produktams.

Mangų aliejus stipriai drėkina bei minkština odą, maitina ją, apsaugo nuo kenksmingo aplinkos poveikio. Specialistai rekomenduoja mangų aliejų naudoti odos apsaugai nuo UV spindulių poveikio, o taip pat ir po saulės vonių, kaip drėkinančią, maitinančią priemonę. Mangų aliejus pasižymi ilgalaikiu poveikiu: skatina odos atsinaujinimo procesus, oda darosi lygesnė ir sveikesnė. Šis aliejus tinka visų tipų odai ir plaukams, įvairaus amžiaus žmonėms, o ypač rekomenduojamas jautriai, pažeistai, probleminei odai, išsausėjusiai po saulės vonių, sudirgusiai nuo vėjo, vandens ir pan.

Mangų aliejus tinkamas ir masažams. Šis aliejus plaukus drėkina, suteikia sveiką blizgesį, maitina ir apsaugo nuo aplinkos poveikio. Mangų aliejus naudojamas vienas arba sumaišytas su kitais aliejais.

Mangų aliejus – tiesiog patikima priemonė kasdienei odos ir plaukų priežiūrai.





Naudojant eterinį aliejų kaip priedą prie bazinio aliejaus masažo mišinyje, gali pasireikšti jautrumas ar alerginės reakcijos. Remiantis Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr.1223/2009 2009m. dėl kosmetikos gaminių nuostatomis, nurodomi galimi alergenai. Jų sąrašą rasite čia.