Eteriniai aliejai

Kvapiųjų kanangų (ylang-ylang)

Botaninis pavadinimas: Cananga Odorata (Lam)

Augalo dalis: Augalo Žiedai

Kilmės šalis: Komorų salos


Šis aliejus dar kitaip yra vadinamas „gėlių gėle“.  Gaunamas iš tropinių medžių, augančių Komorų salose, ryškiai geltonų žiedų. Mėgstamas parfumerijoje, kosmetikoje, aromaterapijoje. Pasižymi intensyviu egzotišku kvapu. Šį aliejų specialistai pataria naudoti mažais kiekiais. Poveikis: antidepresantas, rekomenduojamas nervinių įtampų ir stresų metu. Išskirtinumas - afrodizinės (stimuliuojančios lytinį potraukį) savybės.

 

 





Naudojant eterinį aliejų kaip priedą prie bazinio aliejaus masažo mišinyje, gali pasireikšti jautrumas ar alerginės reakcijos. Remiantis Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr.1223/2009 2009m. dėl kosmetikos gaminių nuostatomis, nurodomi galimi alergenai. Jų sąrašą rasite čia.