Baziniai aliejai

Makadamijų aliejus (nerafinuotas)

Botaninis pavadinimas: Macadamia Ternifolia

Augalo dalis: Vaisiai

Gavimo būdas: Šaltas spaudimas


Siūlome aukštos kokybės nerafinuotą aliejų, gautą šalto spaudimo būdu iš makadamijų riešutų. Makadamijų riešutmedžių kilmės šalis – Australija, iš kur jie išplito ir dabar yra  auginami Havajuose, Pietų Amerikoje bei Ramiojo vandenyno baseino salose. Dėl savo sudėtyje esančio  gausaus palmitoleino rūgšties kiekio šis aliejus ypač lengvai susigeria į odą, kuri darosi lygesnė ir sveikesnė. Grožio industrijos specialistai makadamijų aliejų dėl jo unikalios sudėties (odai naudingų  riebiųjų rūgščių, mineralinių ir biologiškai aktyvių medžiagų, antioksidantų) ir savybių mėgsta naudoti odos, plaukų priežiūrai, masažams. Gurmanai šį aliejų vertina dėl malonaus riešutų kvapo ir švelnaus, subtilaus skonio bei naudingų sveikatai savybių.

Makadamijų aliejus aprūpina odą naudingosiomis medžiagomis, drėkina, minkština, apsaugo nuo aplinkos poveikio, stimuliuoja ląstelių atsinaujinimą. Rekomenduojamas veido, viso kūno odos  priežiūrai, masažams, plaukų priežiūrai tiek vienas, tiek kaip sudėtinė įvairių kūno priežiūros priemonių dalis. Tinkamas brandžios ir jautrios, probleminės odos bei sausų, pažeistų plaukų priežiūrai. Maitina ir minkština plaukus, suteikia jiems sveiką išvaizdą ir blizgesį, apsaugo nuo aplinkos poveikio. Plaukų priežiūrai rekomenduojama maišyti su arganų arba simondsijų aliejumi.





Naudojant eterinį aliejų kaip priedą prie bazinio aliejaus masažo mišinyje, gali pasireikšti jautrumas ar alerginės reakcijos. Remiantis Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) Nr.1223/2009 2009m. dėl kosmetikos gaminių nuostatomis, nurodomi galimi alergenai. Jų sąrašą rasite čia.