Rožių linija

Rožių (Rosa damascena)

Rožių (Rosa damascena) eterinio aliejaus kilmės šalis – Turkija. Tai vienas vertingiausių ir brangiausių pasaulyje gaunamų ir naudojamų aliejų. Šis eterinis aliejus gaunamas apdorojant šviežių rožių lapelius įkaitintais vandens garais. Vienam lašui tokio aliejaus gauti reikia apie 30 rožių žiedų. Rožių aliejus vertinamas tiek liaudies, tiek oficialiosios medicinos atstovų, kosmetikos, parfumerijos ir aromaterapijos specialistų. Rožių eterinį aliejų sudaro apie 300 komponentų, kurių visuma ir apsprendžia puikų aromatą bei vertingas savybes. Tai stiprus antiseptikas, afrodiziakas. Aromaterapijos specialistai jį rekomenduoja naudoti esant nerviniam išsekimui, depresijai, galvos skausmams, menopauzės metu. Meditacijai – kaip raminantis, teigiamai veikiantis nervų sistemą ir širdį. Kosmetikoj galima naudoti visiems odos tipams, o ypač rekomenduojamas esant sausai ir jautriai odai.

Puikioji, kvapioji rožė šį kartą dovanoja mums savo aromatą ir savybes rožių vandens pavidalu. Šis kvapusis vanduo gaunamas, veikiant vandens garais Damasko rožės žiedlapius. Jis puikiai tinka odos valymui, drėkinimui, o ypač rekomenduojamas jautriai, sausai, brandžiai, vystančiai odai. Ne tik ramina sudirgusią odą, bet ir gerina mūsų nuotaiką bei savijautą, mažina nervinę įtampą. Turi antiseptinių, regeneracinių, afrodizinių savybių. Naudojamas kaip tonikas, drėkiklis, ypač puikiai tinka vyresnio amžiaus moterims.

Apelsinų, rožių (Citrus sinensis, Rosa Damascena)

Švelnus ir jausmingas rožių ir apelsinų eterinių aliejų mišinys puikiai tiks tiek atpalaiduojančiai ir raminančiai voniai, tiek masažui, tiek namams aromatizuoti. Ypač patinka moterims!